Hvori består ulempen ved at montere et vandret element lodret?

Hvori består ulempen ved at montere et vandret element lodret?

SPØRGSMÅL:

Hej!
Jeg havde egentlig tænkt mig at bruge et overliggende vandbårent varmeelement stående, fordi jeg ikke kan finde et lodret element med beskeden dybde. Jeg har kun ca. 70 mm fra væggen til yderdøren. Jeg ved, at vandet til og fra skal være tilsluttet oppe og nede, men hvor vigtigt er dét, hvis man får tilslutningerne ned i begge tilfælde? Udluftningen kommer til at sidde længst oppe på elementet, selvom den er monteret stående.

Mvh. Tage

 

SVAR:

Hej! Det afhænger af, hvilken type element der er tale om. Hvis der er tale om et enkelt element af modellen Hygiene type 10, hvilket vil sige uden konvektorplade (foldet plade, der er fastsvejset på bagsiden af radiatoren med henblik på at forøge den varmeafgivende overflade) på bagsiden, kan elementet stilles på højkant og monteres med tilløb i den ene side og returløb i den anden side i bunden. Hygiene type 10 stikker 72 mm ud fra væggen og kan også fås i højden 900 mm på specialbestilling.

Ingen af de øvrige typer, enkelte med konvektorplade og alle dobbelte radiatorer, kan stilles på højkant. Det kan også være vanskeligt at oprette en pæn og fleksibel installation af en eksisterende radiator, når der skal være plads til rørføring og termostat m.v.

Der eksisterer en række attraktive lodrette designradiatorer i Purmos sortiment, hvor tilslutning og termostatplacering er løst på en intelligent facon. Den mindste samlede højde er 108 mm, og det er ikke sikkert, at du kan opnå meget mindre med en egen konstruktion ved brug af en eksisterende radiator.

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]