Kan AIR-indblæsningsenheden benyttes i huse med naturlig ventilation?

Kan AIR-indblæsningsenheden benyttes i huse med naturlig ventilation?

SPØRGSMÅL:
Kan en AIR-indblæsningsenhed, der er kombineret med en vandbåren radiator, overhovedet ikke benyttes i huse med naturlig ventilation? Min interesse er rettet mod netop husejere med huse, der har naturlig ventilation.

De bedste hilsner
Thomas

 

SVAR:
Her er der sandsynligvis tale om en misforståelse. Radiatorerne egner sig også perfekt til bygninger med såkaldt naturlig ventilation. Den naturlige ventilation fungerer, når temperaturforskellen indendørs og udendørs samt bygningens højde er tilstrækkelig stor. F.eks. kan ventilationen i en beboelsesejendom med flere etager fungere ved temperaturer under frysepunktet, forudsat at bygningens konstruktioner er tætte, og udluftningskanalen til taget er korrekt dimensioneret, at udluftningsventilerne er korrekt justerede, og – frem for alt – at indløbsluftsystemet har lavt tryktab. F.eks. har vinduesspalteventilernes indløbsventiler et stort tryktab, og brug af dem i et naturligt ventilationssystem er ikke tilstrækkelig.

Ventilationen fungerer også i alle bygninger ved hjælp af vindtrykket – altså alene, når det blæser.

Tilstrækkelig ventilation er dog altid nødvendigt, når der er personer i bygningen. Yderligere bør luftudvekslingen også fungere, når der ikke er personer til stede: Det frigøres gasser fra bygningens materiale, jorden og dens organiske funktionalitet samt mikrober, som skal ledes ud.
Ovenfor finder du årsager til, hvorfor den såkaldte naturlige ventilation også kræver støtte fra maskinel ventilation, f.eks. afluftningskanaler, der er i gang, når den naturlige ventilation ikke kan udnyttes. Man taler om hybridventilation.

Purmo Air-indblæsningsenheden og en almindelig Purmo radiator med beskedent tryktab egner sig godt til naturlig ventilation. Ud over at indløbsluften opvarmes i radiatoren, filtreres den i filteret før indløbet. – Før ventilationen kan fungere korrekt under alle forhold, anbefaler vi hybridventilation.

De bedste hilsner,
Mikko Iivonen

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]