Opvarmning af garagen

Opvarmning af garagen

SPØRGSMÅL:

Vi har haft jordvarme siden 2015 og Nereus-gulvvarme siden 1994. Vi har oplevet lækage i garagens gulvvarme. Opvarmningskredsløbet blev lukket af. Det kom direkte fra teknikboksen og ikke igennem fordeleren. Gulvvarmerørene blev tømt og efterladt i gulvet. Hvad ville en ny og god opvarmningsform være? Et vandbåret varmeelement eller et element? Hvordan skulle elementet installeres, og hvor stort skulle det i givet fald være? Og hvor meget koster de?

Garagen er på 18 m2, og “dørvæggen” er ydervæg og udgør den ene halvdel af gavlen (den anden halvdel af boligplads). Den anden langvæg er ydervæg, og bag den er teknikboks og viktualerum (fællesvæg måler ca. 2,2 m) placeret. Kan elementet optage varme fra gulvvarmen (lav temperatur) eller brugsvandet?

Dette er et supplerende spørgsmål, inden rørlæggerne kommer ud.

 

SVAR:

Vi anbefaler i videst mulige omfang brug af jordvarme, eftersom det er hensigtsmæssig energi. Det er med andre ord en ret stor radiator – uden at kende nærmere til energibehovet. Eksempel: Compact 21 900/1200 (vejl. pris € 449,- inkl. moms.) vil klare være nok til en lang række scenarier med gulvvarmevandets temperaturer. Radiatoren kan målmæssigt (længde og højde) også være i andre formater med tanke på pladsbehovet, forudsat at varmeeffekten stadig er i samme klasse som eksempelradiatorens. Samtlige af Purmos vandbårne radiatorer er beregnet til tilslutning til vandbaseret centralopvarmningssystem.

Hvis radiatorens effekt ikke er tilstrækkelig til de koldeste klimaer, kan det desuden godt betale sig at anskaffe et element til dækning af effekttabet. Jeg tror dog, at anvendelsen af elementet vil være beskeden.

 

De bedste hilsner

Mikko & Anki

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]