Valg af varmesystem

Valg af varmesystem

Hej,

Vi har brug for hjælp til at vælge et varmesystem. Vi bor i et toplanshus med 170m2 boligareal + 20m2 ekstraarealer. Vi har i dag vandbåren varme i form af en luft-vand-varmepumpe, som jeg tror er ca. 20 år gammel. Vi skal nu til at nylægge gulv, og overvejer at indlægge vandbåren gulvvarme, men også, om nødvendigt, at udskifte varmepumpen. Vi har tænkt på jordvarme, solceller eller at købe noget, der ligner det, vi har i dag, men vi er ikke sikre på, hvad der er bedst. Det ville glæde mig, hvis jeg kunne få lidt hjælp med dette problem.

mvh.
Anders

 

Hej!

Hvis radiatorvarmen fungerer korrekt, ser vi ingen grund til at skifte til gulvvarme. Rummene kunne få en opfriskning ved f.eks. at skifte til moderne radiatorer – sektionsradiatorer Delta eller glatte panelradiatorer Purmo Plan Compact er nogle af eksemplerne. Samtidigt bør man gennemgå effektbehovet. Nogle rum har måske brug for en større varmeeffekt, end hvad de eksisterende radiatorer kan yde. På denne måde sikrer man sig et velfungerende system og god indendørskomfort. Naturligvis kan du vælge gulvvarme, hvis du ønsker det, men det er på ingen måde afgørende for indendørskomforten.

Det er sandsynligvis nødvendigt at skifte til en ny varmepumpe. Vi går fortsat ind for en luft-vand-varmepumpe ved valg af varmesystemet. En luft-vand-varmepumpe i forbindelse med radiatorer giver det bedste forhold mellem energiforbrug og pris, og den har en rigtig god, høj COP-værdi, hvis man kigger på hele året.

Det kan betale sig at købe en luft-luft-varmepumpe som supplement. Den er billig i indkøb, har en høj COP-værdi og kan køle om sommeren. Hvis du vil engagere dig i din ″egen elproduktion″, kan du installere solceller, men du opnår ikke nogen økonomisk fordel med de øjeblikkelige priser. Derimod kan det være interessant at afprøve og teste nye resultater med dem.

Hilsen

Mikko & Mia

Inspiration med Delta fra Purmo vid Valg af varmesystem
Inspiration med Delta fra Purmo.

 

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]