Varmesystem i renoveret hus (bygget i 1969)

Varmesystem i renoveret hus (bygget i 1969)

SPØRGSMÅL

Overvejer nyt varmesystem i renoveret hus. Planlægger en gennemgående renovering af et Mexistenhus i Göteborg, bygget i 1969. Huset har vandbårne konvektorer i de fleste rum. Vinduer og konvektorer skal udskiftes med nye, mere effektive modeller. Varmepumpen er en ti år gammel luft-/vandvarmepumpe, mens øvrige konvektorinstallationer er fra dengang, huset blev bygget.

Spørgsmålet er, om jeg skal installere gulvvarme eller blot udskifte konvektorerne med nogle mere moderne modeller? Eller måske jeg bør overveje konvektorer med ventilatorer? Jeg er klar over, at der er behov for flere oplysninger for at kunne svare, men jeg starter her…

Hilsen

Björn

SVAR

Ja, det er svært at give et ordentligt svar uden at vide mere om omfanget af renoveringen. Ikke desto mindre får du her nogle oplysninger om varmesystemer i forbindelse med husrenovering. Det bedste er at erstatte de gamle konvektorer med nye lavtemperaturradiatorer og –konvektorer, hvis rørinstallationerne ikke ændres. Derved får du også den bedste boligkomfort.

Purmo leverer også gulvvarmesystemer (www.purmo.se), og det er bestemt en mulighed at installere gulvvarme i et gammelt hus. En ordentlig gulvvarmeinstallation indebærer imidlertid et mere omfattende konstruktionsarbejde.

Hilsen Mikko og Mia

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]