Lavtemperaturradiatorer og varmepumpe

Lavtemperaturradiatorer og varmepumpe

Hej!

Jeg har tænkt på at bruge en luft-til-vand varmepumpe som hovedvarmekilde. Min gamle brændekedel og 2000 liters vandvarmer vil jeg blive ved med at bruge. Pumpen skulle så bruges til at fylde vandvarmeren med. Da jeg købte varmepumpen fik jeg at vide, at jeg ville få mest nytte af lavtemperaturradiatorer. De gamle blev installeret i 2004 og er vistnok af mærket Compact. Hvilken slags radiatorer kan du anbefale? Eller skal jeg hellere bruge de gamle?

Med venlig hilsen Ari

 

SVAR

Hvis huset har en tæt konstruktion, anbefaler vi en luft-til-luft varmepumpe som varmekilde. Det bedste resultat opnår man ved at installere friskluftsradiatorer i soveværelser, arbejdsværelser og dagligstuer. Ventilationsudløbene er i badeværelser, toiletter, nytterum og køkkenet. Ildsteder skal have egne tilluftskanaler, der kommer direkte udefra.

Da vi ikke ved noget nøjagtigt om effektbehovet, kan for eksempel følgende bruges som tommelfingerregel: Radiatorer med én plade skiftes til radiatorer med to plader af typen 21 og gamle radiatorer med to plader til nye af typen 22. Radiatorerne skal være ca. af samme bredde som vinduet og så høje, at der er ca. 10 cm både mellem radiator og gulv og radiator og vindue.

Lavtemperaturradiatorer – forslag

En lavtemperaturradiator er for eksempel Purmo Compact eller Plan Compact, som er dimensioneret med lave systemtemperaturer. I praksis vil det sige, at radiatoren er mere effektiv / større. Også Belize E2 er en lavtemperaturradiator.

PURMO Compact har en overrist og sideplader, og er den mest omfattende radiator på markedet. Alle PURMO-radiatorer er beregnet til lukkede vandbårne centralvarmesystemer – også lavtemperatursystemer.

Plan Compact er en traditionel stålpladeradiator med glat forpanel, som opfylder alle kvalitets- og effektkrav. Radiatorens koblinger er på traditionel måde synlige, medens Purmo Plan Ventil Compact har et indbygget ventilsystem.

Belize E2 er Nordens første lavtemperaturradiator, som fungerer med E2-teknik og passer udmærket til villaer og boliger, hvor man ønsker en radiator, der indgår i lavtemperatursystemet, men har mere effekt. De indbyggede ventilatorer fungerer lydløst og forbedrer radiatorens kapacitet ved at øge konvektionen med op til 80 %.

Uusi, tyylikäs matalalämpöradiaattori Belize E2 on suunniteltu toimimaan tehokkaasti matalalämpötiloissa.Den nye, elegante lavtemperaturradiator Belize E2 er beregnet til at fungere effektivt ved lave temperaturer.

Med venlig hilsen

Mikko

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]