Radiator i en stor stue på 30 kvm

Radiator i en stor stue på 30 kvm

Hej!

Vi har isat et nyt vinduesparti (med foldedøre) og på den ene side af vinduet vil vi opsætte en radiator (vandbåren). Loftshøjden er 2,20, og væggen er 60 cm bred. Rummet er, ca. 30 m2, og denne radiator vil blive den eneste varmekilde. Hvilket af jeres elementer vil du kunne anbefale, og hvilken effekt har det? Rørene skal trækkes i loftet. Er der mere, du skal vide?

Har I også radiatorer (infra), der kan opsættes i loftet? Vil det være nødvendigt for at undgå træk?

Tak for svar.

Cecilia

 

SVAR:

Det er svært at sige præcist, hvor stort effektbehovet er, fordi det afhænger af isolering og vinduespartiets kvalitet samt de øvrige bygningselementer, men hvis man i dit tilfælde regner med 60 W/m2, hvilket er den værdi, der gælder for et almindeligt, godt isoleret hus, vil behovet ligge på 1800 W.

Det er meget effekt på en begrænset vægflade, men vi har en mulighed, der kan bruges: sektionsradiatoren Delta Laserline. En Delta-radiator med den største dybde (215 mm radiatordybde, i alt fra væggen 250 mm), 600 mm bredde og 1800 mm højde vil give 1965 W, hvis varmekilden er en varmepumpe med driftstemperaturer på 55/45/20. Dette forudsætter dog også, at radiatoren er koblet til et 2 – strengssystem, og ikke til et 1- strengs system.

Jeg anbefaler dig, at du får et tilbud fra en vvs-installatør på installation af radiator og samtidig beder om at få kontrolleret, om radiatoren kan installeres uden problemer.

Hvad angår infravarme eller loftsvarme fungerer det dårligt i forhold til at modvirke træk fra vinduespartier, fordi det er varme gennem stråling.

Hilsen Jonas

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]