Indretning af børneværelse – landligt med radiatorer

Indretning af børneværelse – landligt med radiatorer

Indretningen af børneværelset må gerne være kreativ og invitere til leg, men man bør også tænke på, at børneværelset skal være et trygt sted fyldt med ro. Det kan engang imellem være svært at få det hele til at passe sammen, Derfor er det også vigtigt, at der findes meget opbevaringsplads på et børneværelse, så alt legetøjet ikke bliver for dominerende. Du kan f.eks. skifte en del af legetøjet ud med jævne mellemrum, så det hele ikke behøver at stå fremme. Det gavner desuden barnets fantasi, og barnet vil ikke engang huske, at sådan et stykke legetøj overhovedet fandtes, når det så dukker op af gemmerne igen.

For at skabe et roligt område på børneværelset kan man f.eks. afskærme en del af rummet med en hylde for at skille lege- og sovedelen ad, eller man kan afskærme sengen med en sengehimmel eller et forhæng. Hvis man derudover samler alt legetøjet sammen, inden det er tid til at sove, giver værelset mere ro og det bliver lettere at koble af. Husk at placere en lampe med svagt lys ved siden af sengen, så barnet nemt kan tænde for den, hvis det vågner om natten.

Farver på børneværelset

Børn opfatter farver mere intenst end voksne. Derfor er det vigtigt, at man tænker sig om ved valget af farver til børneværelset. Børn elsker ofte ret stærke nuancer af rødt, gult, grønt, blåt, violet osv. Man kan prøve at undgå de mest intense farver i den del af værelset, hvor barnet skal sove, da de er alt for aktiverende. I stedet kan man male yndlingsfarven i den del af værelset, hvor barnet har sit aktivitets- og legeområde.

Man kan også anvende stærkere farver på andre ting i rummet – tavler, legetøj, tekstiler osv., så længe man undgår dem i og ved sengen. Dette gælder også for sengetøjet, som ikke bør have alt for skrigende farver. Lad gerne barnet være med til at bestemme og vælge den farve, det kan lide.

Indretning af børneværelse med Delta

Et aktivt barn vil muligvis gerne have et spændende værelse, der inspirerer fantasien, mens et uroligt barn har brug for stille og fredelige omgivelser. Hvis barnet er meget uroligt, kan man med fordel begrænse påvirkningen af stærke farver og vælge milde, rolige nuancer til tingene i rummet. Klassiske børneværelsesfarver som f.eks. lyseblå, lyserosa og lysegul er rolige og glade farver, som passer godt til et børneværelse.

Et tip, når du skal indrette et børneværelse, er at sætte sig ned på barnets niveau og derfra at overveje de praktiske løsninger og farvesætningen i rummet. Børneværelset må også gerne passe sammen med den øvrige stil i hjemmet – landligmoderneretroklassisk

Husk også at se på alle de inspirerende børneværelser på vores Pinterest-konto >>

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]

Leave a reply