Udskift radiatoren med Leros håndklæderadiator

Udskift radiatoren med Leros håndklæderadiator

Udskift en radiator med en håndklæderadiator på dit badeværelse eller toilet. Det, du bør tænke på, er, at den effekt, som håndklæderadiatoren giver, bør svare til den effekt, som din gamle radiator har givet. Ved hjælp af de systemtemperaturer, der anvendes i dit vandbårne system, kan man nemt regne den tilsvarende størrelse på en håndklæderadiator ud. Tænk på, at en radiator med forkromet overflade afgiver mindre effekt, eftersom den forkromede overflade binder mere varme og bliver varmere. En lakeret overflade afgiver mere varme og holder en lavere overfladetemperatur. En forkromet model passer derfor bedre til et rum med gulvvarme, mens en lakeret model kan anvendes som den eneste varmekilde i et mindre badeværelse, forudsat at størrelsen er passende.

Udskift radiator med håndklæderadiator – tjek tilslutningerne

Når du har besluttet dig for at udskifte en radiator med en håndklæderadiator, er det vigtigt, at du tjekker tilslutningerne. Leros kan tilkobles med midttilslutning, c/c 50 mm. Der findes to forskellige designventiler. Den ene gør det muligt at installere rør i lige nedadgående retning, hvilket er den mest almindelige måde at tilkoble Leros. Men det bliver pænest, hvis du anvender vinkelventilen og skjuler rørene inde i væggen. Hvis det ikke er muligt foretage at midtkobling, fx hvis rørene sidder meget langt ude mod et væghjørne, kan du også tilslutte Leros i den ene side ved hjælp af en ethulsventil. Dette tilbehør finder du under Tilbehør.

En forhandler hjælper dig med at beregne effekten, med at vurdere tilslutningsmulighederne og med selve installationen.

Leros erstatter en radiator

Runde symmetriske rør med flade ender giver Leros et roligt og harmonisk udtryk. Et klassisk design, som fås i en række forskellige RAL-farver samt i 12 metalliske, anodiserede eller strukturererede farver. Rørene er placeret spredt med 50 mm mellemrum, så der er plads til et passende antal håndklæder på radiatoren. Leros er desuden nem at rengøre for støv og snavs. Takket være den generøse rørdiameter afgiver Leros godt med varme. Ved at levere Leros i en lakeret farve frem for forkromet opnår du op til 35 % ekstra varmeafgivelse – både strålings- og konvektionsvarme. I et mindre badeværelse kan du nemt udskifte en eksisterende radiator med Leros. Ikke til brugsvand.

Leros er fremstillet i samarbejde med studerende fra Lahtis universitet i Finland.

Relaterede produkter

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]

Leave a reply