Rengøring af radiator

Rengøring af radiator

Undgå at besvære luftcirkulationen omkring termostaten ved at stille møbler eller hænge tunge gardiner foran radiatoren. En radiator skal ikke gemmes af vejen. Den arbejder bedst og mest effektivt og afgiver en skønnere varme når den kan hænge frit i rummet, helst under et vindue. Rengøringen af radiatoren er også lettere når den er synlig for brugeren.

Rengøring af radiatoroverfladen

Purmo radiatorerne grundmales ved at blive dyppet i en rustafvisende vandbaseret primer. Radiatorerne har et yderlag af hærdet epoxypolyesterpulver, som giver en stærk slagresistent overflade med en finish af høj kvalitet. Radiatorerne rengøres hjemme med sæbespåner eller brun sæbe, brug ikke andre rengøringsmidler, ammoniak eller slibemidler.

Måling af småskader

Hvis originallakken beskadiges skal skaderne udbedres med originallak, som kan købes hos faglærte VVS-ere. Standardfarveren hedder hvid RAL 9016.

Udluftning

Den medfølgende luftventil har en drejbar skrue. Benyt udluftningsnøglen eller en skruetrækker ved udluftning. Udluftningen udføres bedst på følgende måde:

  1. Sæt temperaturen så højt som muligt i nogle timer. På den måde får man bundet ilt frigivet fra vandet.
  2. Luk termostatventilen og hvis muligt også cirkulationspumpen.
  3. Åbn udluftningsventilen forsigtigt, og luk når der begynder at komme vand.
  4. Åbn derefter termostatventilen og tænd pumpen. Efter behov gentages ovenstående et par gange.

Rengøring af konvektorpladen

Støv samler sig som oftest inde i radiatoren omkring konvektorpladen. Med en radiatorbørste kan du nå støvet.

Hver enkelt radiator er installeret så virkningen og komforten er så høj som overhovedet mulig. Derfor er det vigtigt at du ikke begynder at ændre på installationen uden at rådføre dig med en fagperson. Levetiden på varmesystemet afhænger stærkt af at der ikke kommer rust i systemet.

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]

Leave a reply