Hvordan man kan spare 15 % energi

Hvordan man kan spare 15 % energi

Radiatorernes høje effektivitet skyldes en hurtig reaktionsevne på forandrede varmebehov – opvarmnings- og nedkølingstider minimerer energiforbruget. Radiatorerne kan benyttes med en hvilken som helst energikilde, og i sammenligning med andre varmeafgivere taber de næsten ingen energi til grunden. Et grundligt studie af opvarmningsmetoder beviste at radiatorer i lavtemperatursystemer er i stand til 15 % effektivare at skabe et bedre indeklima i sammenligning med mange andre varmeløsninger.

Nedenfor er en opsummering af forskning foretaget af Docent Jarek Kurnitski, Teknisk Højskole i Helsinki (Finland):

I varmebranchen anvendes fortsat for høje systemtemperaturer i forhold til varmebehovet. I virkeligheden behøver man ikke benytte en større radiator end ved lave systemtemperaturer. Ved min sammenlignende forskning i varmeafgivere fandt jeg at selv i den koldeste vinterperiode kræves hurtige forandringer i varmeproduktionen for at holde rumtemperaturen indenfor det optimale komfortinterval. Begge systemer blev indstillet på 21 °C, den laveste komfortgrænse for ideel indetemperatur. Diagrammet viser at når rumtemperaturen ændres så lidt som 0,5 °C på grund af interne varmegevinster, reagerede radiatorsystemet hurtigt og holdt rumtemperaturen tæt på den indstillede værdi.

golvvarme-vs-radiatorer

For gulvvarme med sin store termiske masse var reaktionstiden meget langsommere når varmegevinster blev opdaget. Det betyder at gulvvarmen forsatte med at afgive varme øge temperaturen langt over den optimale med meget ikke komfortable fluktuationer. Faktum er at for at holde rumtemperaturen nærmere de optimale 21 °C, viser min forskning at den eneste løsning er at øge den indstillede værdi for gulvvarmesystemet til 21,5 °C.

For mange mennesker lyder 0,5 °C måske ikke af så meget, men når du beregner øgningen hver timer, hver dag i hele varmesæsonen mangedobles tallene hurtigt og alle forhåbninger om energieffektivitet blegner. Hurtigt respons på varmegevinster og lave systemtab er vigtige komponenter i energieffektive varmesystemer. Centralstyring fører til for høj varme i nogle rum med efterfølgende energitab, hvilket gør at min forskning anbefaler anvendelse af lavtemperatursystemer for at mindske systemtab, ligesom anvendelse af varmeafgivere som kan kontrolleres individuelt. Det gør radiatorer til det oplagte valg.

10 grunde til at vælge radiatorer i lavtemperatursystemer

  1. Tilpasser sig hurtigt temperaturændringer
  2. Opfylder forskellige klimakrav til hvert rum
  3. Velplacerede radiatorer hindrer træk fra vinduet
  4. Hurtig reaktion på varmegevinster indendørs
  5. Minimale varmetab i sammenligning med andre varmeafgivere •
  6. Tilpassede vedvarende energikilder
  7. Praktisk taget vedligeholdelsesfri
  8. Levetid på flere årtier
  9. Radiatordelene er 100 % genbrugelige
  10. Spar op til 15 % i energiomkostninger

Relaterede produkter

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]

Leave a reply