Gulvvarme kontra radiatorer

Gulvvarme kontra radiatorer

Gulvvarme kontra radiatorer – hvad er egentlig bedst?

Det store udbud af gulvvarmeleverandører på det svenske marked har ført til en diskussion om gulvvarme kontra radiatorer. Vi på Purmo ser ikke de to varmeløsninger som modpoler. Begge metoder fordeler varme, og de kan og skal benyttes i forskellige typer af bygninger til forskellige formål.

Fordele ved radiatorer:

  • velkendt system
  • hurtig reaktionsevne
  • lille varmetab

Et stort plus er den bløde strålevarme!

Radiatorvarme er verdens mest benyttede og bedst kendte varmeløsning. Radiatorer har et lille opvarmningsareal og kan derfor reagere hurtigere en f. eks. gulvvarme. Fordelen ved dette er at radiatorens termostat føler forandringer i temperaturen, for eksempel ekstra sollys, brændeovnvarme eller om der er flere personer i rummet. Radiatoren udnytter disse ekstra frie varmekilder, du sænker dine opvarmningsomkostninger i lokalet som det føles behageligt at opholde sig i. Du slipper også for unødig overskudsvarme. Radiatoren har kun et minimalt varmetab til ydervæggen. Man regner med cirka 1 %, og slet intet tab igennem gulvet. I modsætning hertil ligger tallene, alt afhængigt af isoleringsgrad, for gulvvarme på op til ca. 10 %. Radiatorer er ikke forældende!

Fordele ved gulvvarme:

  • tørrer vand og damp på fugtige gulve
  • kolde gulvarealer får en skøn grundvarme

Den største fordel ved gulvvarme er at du kan få tørret gulvet i badeværelset eller entreen. Det er vigtigt at få fugten ud af rummet såvel af tekniske som af komfortmæssige årsager. Kolde gulvarealer leder varme godt, for eksempel klinker og sten får en mere behagelig følelse vha. gulvvarme. Tænk dog på at gulvet skal være varmere end dine fodsåler før det føles varmt på dine fødder. Det er altid den varmere overflade som afgiver varme til den koldere. At gulvvarme varmer dine fødder er i de fleste praktiske tilfælde en myte!

Relaterede produkter

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]

Leave a reply