Smarte hjem – smarte radiatorer

Smarte hjem – smarte radiatorer

Man tænker ikke hver dag på, at smarte hjem godt kan fyldes med smarte radiatorer. Et smart hjem er meget mere end bare pænt indrettet. I et smart hjem finder man funktionelle løsninger på alt lige fra krydderihylder til skoopbevaring og opvaskemaskiner. Men et eller andet sted på vejen glemte man at tænke på radiatorerne. Måske fordi de er så ”grimme”. Men hvis man nu kunne få radiatorer i forskellige udformninger, farver og måske endda udsmykket som et kunstværk, så ville man endelig kunne begynde at tale om funktion og termisk arkitektur i forhold til denne smarte varmeløsning.

 

– Min egen indstilling til radiatorer og varmeelementer er absolut blevet ændret. Fra at synes, at det var en virkelig kedelig detalje i hjemmet, så føles det nu, som om der findes mange muligheder i forhold til at designe radiatorer og elementer på forskellige måder, både hvad angår farve, form og motiver. Dermed synliggøres de i hjemmet i stedet for at blive gemt væk,” siger Karolina Palmér, en af de kunstnere, der udstiller en nymalet radiator på #purmoart i Mall of Scandinavia i Stockholm den 16. – 17. september.

 

Selv Studio Äppel Päppels indstilling til radiatorer har ændret sig under processen med #purmoart. Ja, vi tænker faktisk på radiatorer på en helt anden måde nu. Radiatorer kan blive en del af indretningen eller få lov at tage plads i stedet for at være noget neutralt, der bare skal smelte ind med baggrunden eller gemmes. Vi vil gerne vide mere om, hvilke forskellige varianter der findes – farver, formater og motiver, samt hvordan de kan bruges i et miljø. Miljøbilleder er altid gode til at give nye ideer og inspiration, siger Frida Nilsson og Erika Lindmark fra Studio Äppel Päppel i Göteborg.

 

Purmos vandbårne, blanke radiatorer kan fås i 71 forskellige fabriksfarver. Læs mere om, hvordan din radiator kan blive en smart del af dit hjem.

Smarte hjem med Äppel Päppel

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]

Leave a reply