Spændende indretningsstil i soverum

Spændende indretningsstil i soverum

Valget af indretningsstil i soveværelset vækker stærke følelser. Soveværelset er intimt og personligt og sandsynligvis det rum vi bruger mest i forhold til døgnets timer. Cleverheatings indlæg om, hvordan farvevalget påvirker nattesøvnen har skabt en del engagement, og lige så vigtig er den termiske arkitektur og den termiske indretningsstil i soveværelset.

I et andet indlæg skriver Cleverheating om, at et køligt soveværelse forbedrer nattesøvnen. Temperaturen i soveværelset bør ligge ca, to grader under resten af hjemmet – den optimale temperatur for en god søvn siges at være 18°C. En årsag til, at vi hellere vil sove i et køligt soveværelse, er den varmende, isolerende dyne. Mennesket producerer selv ca. 50 W når det sover, og denne varme må afledes på en eller anden måde. Under den isolerende dyne afledes varmen fra den sovende person først og fremmest via hovedet. Kroppen isoleres af dynen og afgiver ingen varme. Vi føler os bedre tilpas, hvis ydertemperaturen på huden omkring hovedet ikke behøver at stige over 30°C.  Så føler vi ingen termisk stress, og vi sover bedre. Derfor fungerer et køligt soveværelse bedre end et varmt.

En ny indretningsstil med radiatorer

At kombinere det visuelle med det termiske er noget, som Kristin Erséus skal tage fat på, når hun til efteråret skal male en glat Purmo-radiator, der skal stå i et soveværelse. Kristin Erséus arbejder som formgiver og kunstner på heltid i egen regi. Kristins værker tager form i studiet i det centrale Göteborg, som også fungerer som showroom for hendes produkter. Produkterne sælges via forhandlere i Sverige og snart også i andre dele af verden.

– En radiator er for mig et varmeelement, der regulerer indendørstemperaturen, når det er koldt udendørs. Et intetsigende stykke blik under eller i nærheden af et vindue, konstaterede Kristin før sin opgave.

Cleverheating samarbejder med Kristin Erséus om at inspirere folk, der sætter i stand eller bygger nyt, til at tænke på radiatoren som en indretningsdetalje i hjemmet – også i soveværelset. Kristins smukke malerier og interessante formgivning er grundlag for radiatoren, der vises under eventen #purmoart på Mall of Scandinavia i Stockholm den 16. – 18. september 2016.

Kristins spændende indretningsstil kan ses på en Purmo-radiator til efteråret. Resultatet præsenteres under #purmoart på Mall of Scandinavia den 16. - 18.9.
Kristins spændende indretningsstil kan ses på en Purmo-radiator til efteråret. Resultatet præsenteres under #purmoart på Mall of Scandinavia den 16. – 18.9.

Relaterede produkter

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]

Leave a reply