Vandbaserede radiatorer eller el-radiatorer?

Vandbaserede radiatorer eller el-radiatorer?

Overvejer du om du skal vælge vandbaserede radiatorer eller el-radiatorer skal du naturligvis tage udgangspunkt i hvor den skal placeres. Skal du bygge nyt eller overvejer du renovering? Hvorfor ikke kombinere et vandbaseret varmesystem i selve det beboede areal med el-radiatorer i garage og andre uderum. Fælles for de moderne vandbaserede og el-radiatorer er at de er vedligeholdelsesfrie, lette at montere og de holder en jævn temperatur.  Og de reagerer hurtigt på temperaturændringer.

VANDBASEREDE RADIATORER

Med et vandbaseret varmesystem har du flere valgmuligheder i forhold til varmekilde. Du kan bruge træ- eller oliefyr, fjernvarme eller forskellige typer af varmepumper eller geotermisk varme.

Vandbaserede radiatorer fra Purmo er tilpassede moderne vandbaserede centralvarmesystemer. Radiatorernes vandvolumen er lille og konvektionsoverfladen er stor. Tilsammen giver disse egenskaber en meget hurtig reaktionsevne og dermed en god energiøkonomi. Radiatorerne er velegnede til lukkede varmesystemer fordi der ikke kommer ilt ind i systemet. Et tæt og velplanlagt varmesystem sparer både på energien og de dele som hører til systemet.

Passer i lavtemperatursystemer

Lavtemperaturradiatorer er den mest varme- og priseffektive måde hurtigt at varme sit hjem op på og det bibeholder den optimale temperatur i de enkelte rum. Purmos vandbaserede radiatorer kan benyttes til alle varmesystemer, og de er meget velegnede til lave temperaturer. Forskning viser, at lavtemperaturradiatorer varmer et rum op til den optimale temperatur nøjagtig lige så hurtigt og effektivt som traditionelt dimensionerede radiatorer. Fordi energibehovet er mindre for at bibeholde temperaturen er de mere priseffektive.

Fordele ved vandbaserede radiatorer:

 • Mange forskellige varmekilder
 • Kan benyttes i lavtemperatursystemer
 • God strålevarme
 • Hindrer træk fra vinduer
 • Reagerer hurtigt på temperaturændringer
 • Vedligeholdelsesfrie
 • Lang levetid
 • 100 % genbrugelige materialer
 • Vandbaserede radiatorer kan kombineres med gulvvarme

EL-RADIATORER

Der findes to typer af el-radiatorer – lukkede el-radiatorer (oliefyldte el-radiatorer) og åbne el-radiatorer. Når en oliefyldt el-radiator opvarmes op afgiver de en naturlig strålevarme som LVI kalder Blød varme, takket være den elektroniske termostat har de en nøjagtighed på 0,2 °C.

Teknikken i en oliefyldt el-radiator bygger på varmeledningens principper, der går ud på at den cirkulerende væske i det lukkede system varmes op væsken som benyttes er i de fleste af radiatorene en vegetabilsk rapsolie hvis gode evne til at holde på varmen giver en jævn og behagelig varme. Takket være de nøjagtige termostater og temperatursænkningsprogrammet kan du opnå en markant energibesparelse.

Olien er specialsammensat og patenteret. Den tåler ekstremt høje temperaturer uden at dens egenskaber forringes. Selve radiatoren består af to stykker produceret af stål i høj kvalitet. De er føjet sammen ved hjælp af maskinsvejsning som giver et produkt uden svejselinjer og samlinger.

Oliefyldte el-radiatorer er stille samt lugtfrie ligesom de kan give samme temperaturer i dit hjem ved lave overfladetemperaturer. Det betyder at radiatorerne ikke behøver at blive varme at røre ved, og derfor brænder de heller ikke støv.

Huse hvor elvarme passer godt er blandt andet fritidshuse, mindre villaer på omkring100 m2, parcelhuse, rækkehuse og passivhuse. I huse med direkte virkende el og el-radiatorer kan suppleres med en luft-luftvarmepumpe hvis man ønsker.

nye oliefyldte elradiatorer

Fordele ved el-radiator:

 • Lette at installere
 • Hurtig reaktionstid
 • Udnytter såkaldt fri varme
 • Blød varme med vegetabilsk olie
 • Hindrer træk fra vinduer
 • Fast installation eller med stik

Relaterede produkter

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]

Leave a reply