Fakta om geotermisk varme – radiatorer og gulvvarme kombineret med varmepumpe

Fakta om geotermisk varme – radiatorer og gulvvarme kombineret med varmepumpe

Takket være bedre isolering og højere varmekrav behøver boliger og kontorer mindre varmeenergi for at holdes varme. Det gør varmepumpen til en ideel komponent i et moderne varmesystem. Temperaturen nogle meter under grunden er temmelig konstant året runde, ca. 10° C.

Ved geotermisk varme forstås at man borer et ca. 150-250 meter dybt hul i klippegrund og henter varme fra hullet ind til en varmepump. Sædvanligvis pumpes en blanding af vand og ethanol igennem slyngerne så varmeudvekslingen finder sted inden den opvarmede væske løber tilbage til pumpen og derfra til varmesystemet. Varmepumpen transformerer vandet til varme som kan ledes ind i en ejendoms varmesystem bestående af vandbaserede radiatorer eller vandbaseret gulvvarme.

Varme fra et muldjord system eller fra bunden af en sø ved hjælp af samme princip kan sammenlignes med geotermisk varme. Luft vand varmepumper er også et godt alternativ. Den kan udnytte udendørsluft og/ eller ventilationsluft som varmekilde. Varmepumper passer udmærket sammen med både gulvvarme og lavtempererede radiatorer, eller en kombination af de to.

8 grund til at benytte lavtemperaturradiatorer sammen med varmepumpe:

  1. Tilpasser sig hurtigt temperaturændringer i de enkelte rum
  2. Radiatorer hindrer træk fra vinduerne
  3. Reagerer hurtigt på temperaturændringer både inde og ude
  4. Små varmetab
  5. Lang levetid og vedligeholdelsesfri
  6. Radiatorerdelene er 100 % genanvendelige
  7. Energibesparelse *)
  8. Radiatorer i lavtemperatursystemer passer godt sammen med gulvvarme husets uderum hvor du vil nyde godt at varme under gulvarealet.

radiator-bergvarme-varmepump-470P_HR

*) Håndbog om radiatorer i lavtempererede varmesystemer

 

Relaterede produkter

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]

Leave a reply