Vandbaseret varme i kælderen

Vandbaseret varme i kælderen

Hvis kælderen er dårligt isoleret når du installerer ny gulvvarme, er der risiko for fugtskader i fundamentet. Fugten vandrer normalt fra huset som er varmere end omgivelserne, altså fra huset og ud. Med gulvvarme er der dog en risiko for en omvendt fugttransport hvis jorden under huset varmes op. Så transportere fugten fra jorden og ind i huset. På sigt indebærer dette en risiko for fugt- og mugskader. Mange husejere og huskøbere har ikke særlig gode forudsætninger for at installere gulvvarme i kælderen. Risikoen er højest i huse bygget med betonfundament i starten af 1980erne og tidligere. En god isolering kan forbygge ovennævnte problemer.

At installere vandbaseret varme i uisolerede kældre er ikke hensigtsmæssigt. Dels grundet fugttransporten og dels grundet varmetabet. Moderne fundamenter støbes oven på 300-400 mm isolering. Purmos renoveringssystem lægges ovenpå det eksisterende fundament med 50 mm rillet skumplast. Rørenes dybeste placering bliver da med minimum 30 mm isolering fra plattan.

Purmo gulvvarme giver en god  opvarmningskomfort, en kombination af en behagelig følelse af jævn varme. Fordelene ved Purmo gulvvarme er flere end blot den gode stabile og behagelige følelse af varme året rundt. Udover at Purmo gulvvarmesystemet fungerer enkelt og problemfrit så kan det også kombineres med radiatorerne i huset. Et eksempel kunne være gulvvarme i nederste etage og vådrum samt radiatorer på næste etage. Purmo har 10 års garanti på begge systemer.

Relaterede produkter

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]

Leave a reply