Få mest muligt ud af varmepumper med radiatorer

Få mest muligt ud af varmepumper med radiatorer

Trosa er en velbevaret 1300-talsby på den svenske østkyst en times kørsel fra Stockholm. Skärlagsparken Trosa er et nyt luksuriøst lejlighedskompleks i hjertet af byen når torvet og havet.

Skärlagsparken består af 80 toetagers lejligheder i flere huse rundt om en moderne gårdsplads og her benyttes varmepumper som energikilde. Som Tomas Bergman, VVS- ingeniør på Forell VVS-Ingeniører AB forklarer var valget af varmeafgiver let: ”Eftersom energieffektivitet var et nøglekriterium ønskede vi noget som fungerede med så lav en systemtemperatur som muligt uden at vi skulle benytte gulvvarme. Svenske byggenormer (BBR) kræver faktisk lave systemtemperaturer og før i tiden kunne man opnå dette ved hjælp af gulvvarme. Vi vidste at hvis vi benyttede radiatorer ville vi kunne øge varmepumpens varmefaktor, hvilket har en betydelig effekt på energiomkostningerne, som var en af forudsætningerne for projektet.”

Komfort året rundt

Første skridt i projektet blev afsluttet i sommeren 2012. Lejlighedernes størrelser er på mellem 63 og 89 m2 og de koster fra 1 732 500 kr og opefter. Mange af lejlighederne havde allerede inden de blev bygget en ekstremt høj boligstandard. ”Hele lejlighedskomplekset opvarmes af 444 Purmo Compact-radiatorer”, siger Tomas Bergman. ”De giver indbyggerne total komfort året rundt med de mest energi- og priseffektive produkter på markedet. Purmos radiatorer er dimensionerede til et lavtempereret vandsystem på 45/35, og vi fik også en ide om større vandflow i Purmo Compact-enhederne, hvilket gør dem lettere at justere.”

Relaterede produkter

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]

Leave a reply