Fem konkrete tips til hvordan du kan sænke elomkostningerne i din bolig

Fem konkrete tips til hvordan du kan sænke elomkostningerne i din bolig

Energiprisen i Sverige ligger relativt lavt i sammenligning med resten af Europa. For eksempel har Danmark og Tyskland har en gennemsnitspris på ca. 30 eurocent per kWh i sammenligning med Sverige som ligger på lidt over 20 eurocent per kWh. *) Et moderne nybygget hus med god isolering og et optimeret varmesystem forbruger i dag mere energi end et hus gjorde i 1900tallet – pr. kvadratmeter. Hvordan hænger det nu sammen? Den største årsag til høje elregningerne er beboerne selv. Tænk på hvor utroligt mange flere elektriske apparater vi har i vores huse i dag i sammenligning 1900tallets huse. Disse apparater fungerer som frie varmekilder og tilfører halvdelen af husets varmebehov. Uanset hvilket varmesystem vi har i hjemmet er det vigtigt at have en god styring. Vi kan endda udnytte denne energi. Alt elektrisk udstyr vi har i vores hjem bidrager foruden varmeprisen til at elregningen føles høj. Ved at tage kontrol over dit elforbrug kan du spare mest muligt!

Fem konkrete tips til hvordan du kan sænke elomkostningerne i din bolig:

  1. Tag korter brusebade Ved at halvere lænden af dit brusebad mindsker du varmtvandsforbruget og kan spare til 10 % på energiforbruget. Tænk også på at fylde opvaske- og vaskemaskine, så du også sparer på brugsvandet her.
  2. Sænk indetemperaturen med 1 grad For hver grad du sænker indetemperaturen i huset sparer du i gennemsnit 5-7 % på energien. Sænk også temperaturen i rum som ikke benyttes hele tiden.
  3. Overopvarm ikke dit hus At lukke overskudsvarme ud ved at åbne vinduet er spild af energi. Hvis et lokale føles varmt om morgenen kan det betale sig at benytte natsænkning i stedet for at lukke varmen ud.
  4. Lad ikke computere være tændt døgnet rundt En computer trækker mere energi end du tror. Lader du den stå tændt døgnet rundt kan det med garanti se på elregningen. Det kan sammenlignes med dine elvaner om sommeren når dit varmesystem er slukket. Du kommer højst sandsynligt til at se en stigning på et år. Det samme gælde naturligvis andre elapparater i hjemmet.
  5. Brug sparepærer Sparepærer holder ti gange så længe som en almindelig glødepære og bruger kun en femtedel så meget energi. Sluk også lamper i rum hvor I ikke opholder jer.

*) http://www.kwh-preis.de/strompreis-dossier-teil-5-strompreise-im-europaeischen-vergleich

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]

Leave a reply