Hvordan får man et varmere gulv?

Hvordan får man et varmere gulv?

For at besvare et spørgsmål om hvordan man får et varmere gulv er vi nød til at definere varmere først. Er det varmere end overfladetemperaturen på fødderne? Er det varmere end temperaturen i rummet? Eller mener vi ganske enkelt mindre kolde fødder?

Giver gulvvarme et varmere gulv?

Det er korrekt at gulvoverfladen varmes bedre op med gulvvarme end med radiatorvarme – i de fleste tilfælde. Det mærkes især i våde rum fordi vi ofte går med bare tæer på gulvet her og gulvet er lavet af kakler eller klinker – et materiale som leder varme godt og derfor føles ekstra koldt hvis der ikke er installeret gulvvarme. Man skal huske at det altid er den varmeste overflade som afgiver varme til den køligere. Gulvet skal altså være varmere end dine fodsåler for at kunne varme dine fødder. At gulvvarme varmer fødderne i de fleste tilfælde er en myte!

Kode fødder med varmere gulv?

Hvem lider ikke af kolde fødder engang imellem? Hvis man vrikker lidt med tæerne så føles de faktisk noget køligere end resten af kroppen. Som oftest er det helt naturligt. Kroppen har en tendens til at trække blodkarrene i de yderste dele sammen for at mindske varmetabet. Det svarer lidt til at skrue ned for varmen i de rum som ikke benyttes. Ved at bevæge sig og herved øge sin egen varmeproduktion får de fleste mennesker gang i blodomløbet – også i fødderne. Gode gammeldags uldsokker er også en løsning i mange tilfælde. Gulvvarmen vil ikke løse dit problem med kolde fødder. Det ville kræve for høje temperaturer på systemet.

I lokaler som ikke har flise- eller klinkegulv er der ingen grund til at installere gulvvarme. Vores hjem i den vestlige del af Finland besøges af mange familiemedlemmer, venner og bekendte. Det første en ny gæst bemærker er vort skønne varme gulv. Næste kommentar vil uvægerligt være: I har nok gulvvarme!” At vi har valgt radiatorer og et trægulv som helt naturligt har en lav varmeledningsevne er ikke en selvfølgelighed for alle Radiatorer opleves af mange som en forældet varmekilde i sammenligning med gulvvarme. Radiatorer er rent faktisk verdens ældste og mest gennemprøvede varmeløsning. Det til trods har vi nu også valgt gulvvarme i vores badeværelser og i entreen. Den største fordel ved gulvvarme er at du kan få gulvet tørt i badeværelset og andre våde arealer. Det er vigtigt at komme af med fugten, det gælder både mht. komfort og af tekniske årsager. Det er værd at tænke over at få den rette varmekilde på rette sted i huset snarere end kun at tænke gulvvarme.

//Mia

Relaterede produkter

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]

Leave a reply