Hygiejneradiatorer i miljø-certifiseret sygehus

Hygiejneradiatorer i miljø-certifiseret sygehus

Purmos hygiejneradiatorer blev installeret i det svenske sygehus Nya Karolinska i Solna, Stockholm. Et af verdens mest bæredygtige universitetssygehuse.

Dette sygehus har et areal på 330 000 km2, 12 etager, ca. 630 stuer og 36 operationsstuer. Byggeriet blev påbegyndt for 4,5 år siden.

Det snart færdige sygehusbyggeri bliver et af verdens mest bæredygtige universitetssygehuse. Hovedbygningen har allerede fået guldmedalje for Miljøbyggeri. Det er et svensk system, der anendes til at klassificere bygningers totale miljøformående. Med hensyn til bland  andet ideklima, byggematerialer og energi. Byggeriet bliver også LEED (Leadership  in Energy and  Environmental  Design) certificeret og kommer i den næsthøjeste klasse, nemlig “Gold”. LEED er et internationalt miljøklassificeringssystem, som laver en helhedsbedømmelse af bygningers miljømæssige egenskaber, både med hensyn til energi og andre miljøfaktorer.

Selv energiforsyningen vil blive miljøvenlig i form af egenproduceret geotermisk og anden grøn energi.

Purmo Hygiene i sygehus

Purmo har fra begyndelsen været med til at levere hygiejneradiatorer. Det er en leverance, som stadig er i gang og vil ende på i alt ca. 5 000 radiatorer. Installationen af hygiejneradiatorerne foregår lige nu. Arbejdet skrider planmæssigt frem. Purmos hygiejneradiatorer leveres uden konvektionsplade, sideplader og toprist. Det gøre det let at komme til alle hjørner for en god rengøring.

Purmo Hygiene

For at kunne bygge et sygehus som bruger meget lidt energi er facaden blevet isoleret med ”smarte” vinduer tillader sollyset at komme ind, hele året, men holder varmen ude om sommeren og kulden om vinteren.

Energiforsyningen er en kombination af en egenproduceret energi og fjernvarme/fjernkulde. Den egenproducerede energi kommer primært fra et jordvarmeanlæg, hvori der blandt andet indgår ca. 140  borehuller som er ca. 220  meter dybe og som lagrer varme fra sommeren til brug om vinteren og kulde fra om vinteren til brug om sommeren.

Andre eksempler på energibesparende løsninger som mindsker virksomhedesn energiforbrug er dagslys- og tilstedeværelsesstyret belysning, tilstedeværelsesstyret ventilation, lade station til elbiler og en affaldssortering som rummer hele 32 sorteringsenheder.

Nya  Karolinska Solna  er blevet udviklet med fokus på patientens integritet, sikkerhed og komfort.  På sygehuset vil de blandt andet tilbyde stuer med tema, hvilket betyder at forskellige medicinske eksperter og specialister arbejder som et team og besøger patienten i stedet for at patienten skal flyttes til forskellige afdelinger.  Fordelen ved at sygehuset ligger i tilknytning til Karolinska Institutet, som er en af verdens ledende medicinske universiteter, er, at den nyeste forskning så hurtigt som muligt til kan komme i anvendelse på sygehuset i form af bedre kliniske tests og arbejdsmetoder alt sammen til gavn for patienterne.

Nya Karolinska Solna  er et af de største svenske byggeprojekte. Projektet er et eksempel på et offentligt og privat samarbejde (OPS), med det formål at skabe mere værdi i projektet i sammenligning med traditionel forretningsgang.

>> Her finder du flere internationale projekter hvor Purmo har leveret radiatorer

Relaterede produkter

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]

Leave a reply