Radiator – 5 punkter at overveje når du skal købe en radiator

Radiator – 5 punkter at overveje når du skal købe en radiator

En Purmo radiator findes i forskellig højder, bredder og farver. Når vi pifter et rum op, smårenoverer, tapetserer eller udskifter elementerne på badeværelset er det klart at radiatoren i rummet også skal efterses. Her er 5 punkter at overveje:

 1. Hvilket rum?
  Tænk over hvad varmen i rummet bruges til. I baderummet bruges radiatoren til at varme jeres kroppe og til at tørre håndklæderne. I stuen vil du kunne styre varmen hurtigt hvis der for eksempel kommer gæster eller hvis du tænder en brændeovn. I køkkenet vil du kunne tørre viskestykker og i entreen vil du kunne tørre huer og vanter. Tænk over hvordan du udnytter varme i det enkelte rum og skriv det ned.
 2. Hvilken stil?
  Har du en moderne stil? Eller ønsker du en mere landlig stil eller hvorfor ikke gå retro? Panelradiatorer findes i forskellig højder og bredder, sektionsradiatorer til både landlig og retro stil. Delta radiatoren passer også udmærket i et helt moderne miljø. Glatte radiatorer findes med eller uden vandrette riller og de lodrette løsninger har forskellige slags sideplader – både kantede og afrundede.
 3. Farve
  Hvilken farve har du malet eller tapetseret med og ønsker du at radiatoren skal blende ind eller fremhæves? Vi foretrækker naturligvis det sidste. Gem ikke en designerradiator væk! Selv en billig panelradiator er super smart med glat front og en smart farve. Der findes over 70 forskellige RAL-farver at vælge imellem!
 4. Hvordan ønsker du at styre varmen?
  En vandbaseret radiator har sædvanligvis en termostat, som du let kan regulere afhængigt af varmebehovet. I et badeværelse ønsker du måske at have radiatoren tændt året rundt, og så kan en varmepatron være løsningen – eller du kan vælge en helt elektrisk radiator. De findes både med en diskret skjult tilkobling eller med stik.
 5. Udformningen af radiatoren
  Den suverænt bedste plads til en radiator er under vinduet fordi den kan hindre kuldestråling og følelsen af træk. I moderne huse har vi dog ofte store vinduer og radiatorerne kan derfor placeres foran vinduet på gulvmonteret (t.ex. Purmo Delta, Plan Ventil Compact, Purmo Kon) eller ved siden af vinduet, lodret (t.ex. Purmo Paros). Lad ikke traditionel tankegang stå i vejen for din fantasi.

Når du tænker det igennem bør du have en autoriseret installatør eller VVS-er til at beregne effektbehovet og den nøjagtige størrelse på radiatorerne. Purmo tilbyder en guidning i dette, men vi anbefaler ALTID at have en professionel til at se dimensioneringen efter og naturligvis også ved installationen.

Find Purmo radiator forhandlere

Find Purmo forhandlere >>

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]

Leave a reply