Opvarmning af fritidshuse om vinteren

Opvarmning af fritidshuse om vinteren

Hvis det ikke er gjort allerede, er det virkelig tid til at gøre huset klart til vinteren for at undgå skader eller holde omkostningerne nede i løbet af vinterhalvåret.

De fleste fritidshuse opvarmes med el. Ældre elementer, som skiftevis er meget varme eller kolde har med sandsynligvis en bimetaltermostat. Ønsker du en mere jævnt fordelt temperatur og muligheden for at spare op til 20% på energiomkostningerne, så kan disse elementer med fordel udskiftes med nye, moderne, oliefyldte el-radiatorer.

Varmen slukket eller tændt i vinterens løb?

Opvarmningen står for ca. 80 til 90 % af husets energiforbrug. Der findes flere måder at sænke varmeomkostningerne i fritidshuset på. Den nemmeste måde at sænke omkostningerne er ved at tillægsisolere og tætne døre og vinduer. Når du forlader stuen for sæsonen, skal du trække gardiner og persienner for, så du holder bedre på varmen. Slukker du helt for varmen, er det vigtigt, at du ved, hvad der gælder for din fritidshusforsikring.

Outdoor-walking-LVI

Undgå frostskader

For at holde fugt og frostskader borte i vinterens løb anbefales det, at radiatorerne holder et varmeniveau på ca. 10 grader. De fleste el-radiatorer har en særskilt frostsikringsindstilling. Ved hjælp af den holdes temperaturen på ca. 7 grader. Hver grad varme svarer til ca. 1 000 kWh pr. m³. En luftvarmepumpe kan også være en god ekstra varmekilde om vinteren.

For at undgå frostskader er det vigtigt at tømme vandsystemet for vinteren, især hvis du ikke kan have tændt for vedligeholdelsesvarmen i dit fritidshus. God luftcirkulation modvirker fugtskader, så hold de indvendige døre åbne. Husk at vandrør ofte sidder mod ydervæggen under vasken, og at det derfor ikke er nok at rummene er varme. Åbn køkkendørene for at varmen også kan komme derind. Kontrollér, at udvendige døre og vinduer ikke er knuste og er lukkede og låste.

Relaterede produkter

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]

Leave a reply