Moderne indretning af hjemmet med radiatorer

Moderne indretning af hjemmet med radiatorer

En moderne indretning af hjemmet bygger lige så meget på det visuelle som på det funktionelle. Det er en klar fordel, hvis indretningen er nem at vedligeholde, praktisk og fungerer i moderne energieffektive systemer. Selv varmen har fået en helt ny dimension i den moderne indretning af hjemmet. I de seneste to årtier har den absolut mest almindelige måde at installere varme på været et gulvvarmesystem sammen med en varmepumpe. Denne tendens fortsætter, men er ikke længere den eneste mulighed i moderne bygninger.

Moderne indretning med panelradiatorer

Moderne radiatorer fungerer udmærket i systemer med lave temperaturer, hvilket især ved renoveringsprojekter er en fordel, fordi det ikke altid er muligt at installere gulvvarme. Radiatorer har også mange andre fordele i den moderne indretning.

Radiatorerne har udviklet sig meget siden de klodsede radiatorer for 40 år siden. Tidlige stålpaneler havde en flad panelkonstruktion med højt vandindhold (A). Derefter fulgte indførelsen af konvektionslameller imellem vandkanaler, som øgede deres ydelse (B). I årenes løb opdagede man, at radiatorerne kunne afgive mere varme, hvis man reducerede deres vandindhold og anbragte deres lameller i kontakt med de varmere kanaler (C). Det var dog først, da kanalerne fik deres sekskantede, optimerede form, som vi ser her, at kontaktfladen blev maksimeret og varmeafgivelsen fuldt optimeret (D).

innovation stålpanelradiatorer

 

Funktion og form i moderne indretning

Et vigtigt funktionelt aspekt er, at gulvvarme ikke er nødvendig i alle områder af et moderne hus. En kombination af gulvvarme i badeværelser og radiatorer i områder, hvor man hurtigt kan drage fordel af såkaldte gratis varmekilder (sollys, varme fra komfur, varme fra elektronik) er ikke bare en funktionel, men også en komfortabel varmeløsning.

Varmebehovet er mindsket vha. bedre isolering og i mange lande bevæger man sig hen imod næsten energineutrale bygninger for at forbedre den energimæssige ydeevne af nye bygninger. Der findes forskellige nationale regler i Europa, og målsætningen for bedre energimæssig ydeevne aftales individuelt for hvert af EU’s medlemslande. På trods af at der er forskel på mål og målinger imellem de forskellige lande, peger den generelle tendens i Europa nedad, når det gælder målværdier for energiforbruget.

Moderne radiatorers udseende har ændret sig meget. De fås i mange forskellige farver og kan placeres foran store vinduer, under høje vinduer, lodret og endda som interiør af badeværelset og entreen.

Kos-_V_spegelvagg
Kos V fra Purmo i moderne boligindretning. Radiatoren gemmer sig bag spejlglasset.

 

Moderne radiatorer kan endda integreres i en bænk eller hvorfor ikke et bord? Lad dig inspirere af nye løsninger.

Kontakt en forhandler her >>

 

Delta_Bar
Delta Bar fra Purmo – en sektionsradiator integreret i et bord.

Relaterede produkter

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]

Leave a reply