Tips til placering af håndklædetørrer

Tips til placering af håndklædetørrer

Når man renoverer sit hus eller sin lejlighed er der ofte behov for håndklædetørrere. En spørgsmål som hurtigt melder sig i planlægningsfasen er spørgsmålet om placeringen af håndklædetørreren..

Placering af håndklædetørrere i badeværelset er det mest almindelige, men det bliver mere og mere almindeligt at også placere håndklædetørrere i køkken, brygger og entre. Det kan godt betale sig at overveje hvor stort behovet er på det givne areal.

Placering af håndklædetørrer på vægareal

handdusktork-placering-el

Ofte vil man placere håndklædetørreren tæt på bruser eller badekar. På en fastmonteret og permanent tilsluttet håndklædetørrer må rammen stikke ind i zone 1, men så skal den placeres så strømafbryderen er placeret i zone 2 eller 3, se billederne. Hvis der benyttes stik skal hele håndklædetørreren placeres mindst i zone 2. I og med håndklædetørreren er vendbar bør strømafbryderen placeres vendt væk fra badekar eller bruser. Den mindste tilrådelige afstand til begrænsende elementer til siden er ca 100 mm. Det er vigtigt at tænke på, at håndklædetørreren er til at hænde håndklæder på og ikke bør anvendes som et støttegreb. For at undgå at børn kommer til skade på håndklædetørreren skal den placeres så den laveste del er mindst 600 mm over gulvet.

Relaterede produkter

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]

Leave a reply