Undgå træk og kuldenedfald fra vinduer

Undgå træk og kuldenedfald fra vinduer

Når luften bevæger sig indendørs kalder vi det træk. Trækken transporterer varmen væk fro vores hud og derfor føles det køligt. Varmeafgivelsen afhænger af lufthastigheden omkring os, og ved den mindste lille øgning af lufthastigheden omkring os øges varmeafgivelsen fra kroppen betydeligt. Høje lufthastigheder kan skyldes træk fra for eksempel vinduerne eller skyldes kolde gulve eller vægge. Træk er især almindeligt under vinduerne da det nedkølede glas afkøler luften. Den kolde luft som er tungere end den varme falder ned og lægger sig over gulvet som en kolde måtte der afkøler gulv og fødder. En person som sidder nær vinduet kan opfatte denne kolde luft som træk. Man kan modvirke dette ved at placere en radiator under vindue, hvor radiatoren vil afgive en modsatrettet opadgående varm luftstrøm. For at opnå et indeklima der føles trækfrit skal lufthastigheden ikke være højere end 0.10-0.15 m/s.

Undgå træk – placering af en radiator er under et vindue

Den bedste placering af en radiator er under et vindue, for at modvirke kolde luftstrømme. Radiatorens strålevarme kompenserer for kulden fra de koldere vinduer og du kan undgå træk.

Det er også en mulighed at placere radiatorer på indervægge, og det kan til tider være en fordel hvis det kniber med plads under vinduet. Imidlertid er det ikke en ideel løsning energimæssigt, fordi der er et større varmespild.

Purmo Plan Ventil Compact leveres med integreret ventilsystem, hvilket muliggør tilslutning nedefra. Forsynet med ialt 6 anboringer. Med den flade panelfront og skjult rørføring er Plan Ventil Compact en enkel og visuelt elegant radiator. Top- og sidepaneler giver den et diskret udseende.  Den fås i 5 højder og mange længder, og den er det ideelle valg til den minimalistiske boligindretning. Den fås i mange farver, blandt andet 5 metallic nuancer. Der er farver til enhver boligindretning.

PR_Vertical-Panel-radiators_2010

Lodrette og vandrete radiatorer som placeres på indervægge eller ved siden af vinduer giver imidlertid en behagelig følelse af varme når man går forbi dem. Denne type installationer har desuden ofte også en arkitektonisk dekorativ funktion.

Faro V er det ideelle valg, når du vil udnytte væghøjden. Faro V:s profilerede front fremhæver de opadstræbende linjer, mens de afrundede sidepaneler giver den et rent og behageligt udseende fra alle vinkler. Designet tjener ikke blot det formål at skabe en fornemmelse af højde som alle andre lodrette indretningselementer. Den er også en kraftfuld varmekilde på steder, hvor vægpladsen er begrænset. En attraktiv måde at opvarme dit hjem på.

Vil du læse mere, så følg os på Facebook!

Relaterede produkter

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]

Leave a reply