Konvektor kontra radiator

Konvektor kontra radiator

Radiatorer er verdens mest kendte, benyttede og afprøvede varmeafgivere. Radiatorlegemet som oftest produceres i stål svejses sammen til en lukket enhed der fyldes med væske ved selve monteringen. Det vandbaserede panel afgiver strålevarme, “radiation” på engelsk. Purmo panelradiatorer producere af koldstål og leveres såkaldt kompaktudførte, hvilket indebærer at sidepladerne og topristen er fabrikmonterede. Purmo radiatorerne egner sig til lukkede vandbaserede varmesystemer dvs. fri ilttilførsel er ikke mulig. Disse radiatorer egner sig meget godt til lavtempertursystemer med f.eks. varmepumpe. Radiatorernes vandvolumen er relativt lille og konvektionsydelsen stor. Disse egenskaber i fællesskab betyder hurtig reaktionsevne og god energiøkonomi. Og i sammenligning med konvektorer? Konvektor kontra radiator – hvad er forskellen?

Konvektor vs radiator

Nullernes arkitektur med åbne løsninger og store vinduespartier stiller specielle krav til opvarmningen. Med langt færre vægge man kan montere radiatorer på og de store glaspartier som kræver varme for at hindre træk så er konvektoren den optimale løsning. Det lille effektive og elegante design klarer det store varmebehov.

Purmo Kon er en mere robust konvektor produceret i stål. Stålkonstruktionen er kraftig og gedigen, hvilket gør Purmo Kon en ideel varmekilde i offentlige miljøer med store glaspartier og åbne løsninger, hvor den er mere udsat. Eksempler er skoler og restauranter. For at bevare den elegante rørinstallation er Purmo Kon forsynet med en integreret ventilkobling som suppleres med ventilindsats og termostat for at skabe et behageligt indeklima.

Purmo Kon konvektor

Konvektorerne er oftest mindre og lavere end radiatorerne. De er identiske på for- og bagside tiltænkt til montering foran glaspartier. De kan monteres stående på gulv, uden vægbeslag. Alt dette kombineres med en meget god varmeafgivningsevne.

Relaterede produkter

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]

Leave a reply