Vandbaseret gulvvarme – dette bør du overveje

Vandbaseret gulvvarme – dette bør du overveje

Indendørsvarme med komfort i topklasse

Gulvvarme indhylder rummet i en behagelig varme. Vandbaseret gulvvarme giver en god opvarmningskomfort, en kombination av behaglig fornemmelse for fødderne og en jævn temperatur. Fordelene ved gulvvarme er mange flere end bare gode egenskaber som ene staibil, pålidelig og behaglig fornemmelse af varme året rundt. Udover at gulvvarme fungerer usynligt og lydløst kræver det minimalt eftersyn, som oftest ingen, når først det er monteret.

Varmezoner

En del varmekilder kan til tider give ubehagelige temperaturforskelle, kolde og varme zoner i huset eller lejligheden. Purmo kombinerer helst gulvvarme, håndklædetørrer og radiatorer i et hus, for at få den rigtige varme på det rigtige sted samt en jævn temperatur i hele huset. Lad din VVS-planlægger give råd om gulvvarmes anvendele og det bredde udvalg af radiatorer.

Individuel temperaturkontrol i hvert rum

Hvis du vælger at udstyre hele dit hjem med gulvvarme kan du naturligvis kontrollere temperaturen i hvert rum. Det gælder også hvis du vælger at kombinere gulvvarme med radiatorer i f.eks. overetagen.

Bedre varme på badeværelset

Badeværelset er et af de mest benyttede rum i alle hjem. Det bliver brugt dagligt samtidig med at det er det eneste rum, hvor gulvet regelmæssigt bliver udsat fra vand fra brusebad og vask, men også for kondensfugt grundet varme. Gulvvarme løser dette problem. Gulvvarme giver en følelse af luksus for fødderne med er varmere gulv at træde på, og samtidig tørrer det vandet og giver et hurtigt behagelig tørt badeværelsesgulv.

Hvis du er på jagt efter mest mulig luksus i badeværelset skal du kombinere din gulvvarme med en elegant håndklædetørrer. Forestil dig at du tager et opfriskende brusebad eller et afstressende karbad og så stiger ud på et behageligt og varmt gulv og pakker dig ind i et behagligt badelagen eller en badekåbe. Bedre badeværelsesvarme ganske enkelt!

Med TempCo VT tilslutningsløsning kan du enkelt og til en overkommelige pris kombinere gulvvarme med din håndklædetørrer. Med hjælp fra TempCo VT regulerer du let temperaturen da begge enheder reguleres på et sted.

Energibesparelse

Gulvvarme opererer ligesom moderne radiatorer ved lave temperaturer. Derved overholdes systemets betingelser for energibesparelse ved mindre rørlednings- og lavtemperaturstab for varmekilden. Lave temperaturer øger varmepumpens COP værdi og bidrager dermed til energibesparelse. Det er vigtigt at vurderer isoleringen ned imod grunden.

Anvendelseområder

En stor del af nybyggede huse og lejligheder indrettes nu om dage med forskellige typer af gulvvarmesystemer. Tænker man på hvert enkelt hus anbefaler vi gulvvarme især til badeværelse, entre og andre vådrum, hvor gulvvarme hjælper med at fjerne fugt hurtigere end andre varmekilder er i stand til.

Hvilke typer af guvbelægning fungerer med gulvvarme?

Gulvvarmens effektivitet afhænger af hvilken typer overgulv der benyttes når man installerer gulvvarme. Se tabellen og tag højde for at der er behov for højere fremføringstemperatuer ved visse typer af overgulv. Man skal også tænke på, at visse typer af overgulv ikke kan tåle en for høj overfladetemperatur, så rådfør dig med din gulvleverandør og anlægning af gulvvarme.

Overgulv

Termisk modstand

Sten /Klinker

0.02 m2K/W

Linoleumsgulv

0.075 m2 K/W

Gulvtæppe – Standard

0.10 m2 K/W

Trægulv / Kraftigt gulvtæppe

0.15 m2 K/W

Sikkerhed

Gulvvarmesystemer med plasticrør har været på markedet i over 30 år. Især tværforbundne polyethylen, PE-Xa, har vist sig at være et speciel velegent materiale. Markedsandelene til PE-X-rør udgør nu over 75 %. Denne velafprøvede typer af rør benyttes også til almindelig varme og koldtvandsledringer. Livslængden for disse rør er over 50, og det gælder også ved høje systemtemperaturer. Alle systemkomponenter til installation af Purmo gulvvarme kvalitetstestes og certificeres af et uafhængigt afprøvningsinstitut.

Har du spørgsmål om gulvvarme?

Stil dine spørgsmål direkte til Varmeeksperten >>

Relaterede produkter

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]

Leave a reply