Varme i rækkehus

Varme i rækkehus

En eventuel ombygning eller renovering af varme i rækkehus eller dobbelthuse omfattes af reglerne udstukket af kommunen og/eller boligforeningen. Visse mindre ændringer kan beboerne ofte selv tage sig af, men det er altid en god ide at tjekke med boligforeningen hvilke regler der gælder ved udskiftning af en radiator eller ændring i varmesystemet

Dobbelthuse minder om rækkehuse, men er bygget sammen to og to. Det er også almindeligt med en garage imellem de to huse. Et dobbelthus har også en mere fritstående karakter i sammenligning med et rækkehus. Ofte har et dobbelthus flere frie facader, flere vinduer og et bedre lysindfald.

Varme i rækkehus

Radiatorvarme er almindeligt i dobbelthuse. Radiatorerne er ofte standardmodeller fra da huset blev bygget. I dag findes smarte glatte panelradiatorer hvor man kan vælge imellem over 70 forskellige kulører. Selv lodrette radiatorer og radiatorer til badeværelser hører med til den moderne indretning med varme.

Gulvvarme i dobbelthus

Betonfundamentet til rækkehus og dobbelthuse kan være helt uisoleret. Det indebærer et uhørt stort varmespild hvis man monterer gulvvarmeslanger direkte på et uisoleret fundament. Derfor er dette utilrådeligt både set fra en økonomisk og en miljømæssig synsvinkel. Et bedre alternativ er at satse på ny radiatorvarme.

For at sikre sig tilstrækkeligt med varme i huset bør man ved en eventuel renovering eller udskiftning kontrollere at varmesystemet har en passende dimension til huset.

Du kan få råd og vejledning hos Purmo forhandlere.

Relaterede produkter

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]

Leave a reply