Radiatorer som designelementer

Radiatorer som designelementer

I dag vælger mange gulvvarme, når de bygger et nyt hus. Ofte af “æstetiske” årsager, da varmen bliver usynlig og man ikke behøver at tage hensyn til radiatorer ved møbleringen. Denne trend fortsætter, men er ikke længere det eneste alternativ i moderne bygninger. Argumentet for varme gulve er heller ikke længere lige så stærkt, da de velisolerede huse og lavtemperatursystemerne i dag medfører, at gulvet ofte opretholder en lavere ydertemperatur end fødderne. Oplevelsen af varme gulve er stærkt knyttet til gulvmaterialet og dets varmeledningsevne.

Radiatorerne har udviklet sig meget siden de klodsede varmeelementer for 40 år siden. Moderne radiatorer fungerer udmærket i lavtemperatursystemer, hvilket er en fordel især i renoveringsobjekter, hvor det ikke altid er muligt at installere gulvvarme. Radiatorer har desuden en masse andre fordele i moderne hjemmeindretning. Radiatoren modvirker effektivt kuldebroer fra vinduerne, hvilket naturligvis er ekstra vigtigt på kolde vinterdage. Desuden afgiver radiatoren en behagelig strålingsvarme, hvad der har vist sig som en meget vigtig parameter for, hvordan mennesket oplever varme. Det er lidt som at sidde foran et varmende bål.

Vertikale løsninger, sektionsradiatorer og lave konvektorer – Radiatorer som designelementer

Designradiatorer findes i flere versioner, for eksempel som vertikale løsninger, sektionsradiatorer og lave konvektorer. Desuden findes der over 70 forskellige farver at vælge imellem. Så hvorfor ikke gøre radiatoren til en del af indretningen.

Vertical er en klassisk panelradiator, som er blevet vendt lodret for at udnytte vægpladsen bedst muligt. Det kan være et spørgsmål om plads eller om smag – Vertical er løsningen i begge tilfælde. Den samme varmeeffekt, design og konstruktion i høj kvalitet, designet med 90 graders bøjning. Vertical fås også med tilbehør såsom en håndklædestang, der gør den ekstra praktisk og anvendelig.

Skift varmesystem i boligforening
Purmo Vertical

Radiatorer

For at modvirke kuldebroer kan sektionsradiatoren Delta H eller den vertikale designradiator Faro V være gode alternativer.

Læs mere om radiatorer i design >>

Relaterede produkter

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]

Leave a reply