Varmende indretning og inspiration til hjemmet

Varmende indretning og inspiration til hjemmet

Indretning, inspiration og nye idéer till hjemmet – således tænker Purmo om sit varmeapparat her til efteråret. Alt for ofte ser man gamle radiatorer, der er blevet overmalet i en ny farve – tilmed i hånden. Måske det kan synes mere attraktivt at tage penslen i hånden end at udskifte en gammel radiator med en ny. Det skyldes måske, at en radiator holder længe – lidt for længe, udseendet taget i betragtning.

I dag er en radiator kendetegnet af farve, form og funktion. Varmebehovet i huse og hjem er blevet mindre takket være bedre isolering, mens systemtemperaturerne er gået drastisk ned takket være varmepumpenernes indtog. Alt dette påvirker radiatorens størrelse og funktion. Radiatorer er verdens mest benyttede og gennemprøvede opvarmningsmetode, og hvorfor ikke fremhæve den som et kunstværk i forbindelse med istandsættelse i stedet for at skjule den bag paneler og almindelig maling?

Designeren Kristin Erséus har fået til opgave at designe en moderne, lodret radiator til et soveværelse. Radiatoroverfladen er glat, og formen er stærk og gedigen. En lodret radiator passer perfekt ved siden af høje vinduer eller på steder, hvor pladsen ellers er begrænset. Hverdagslokaler, entréer og trappeopgange er også populære installationssteder.

 Kristin Erséus skaber Varmende indretning og inspiration til hjemmet

Kristin Erséus skaber en radiator til et soveværelset inden for rammerne af #purmoart

Hvad har inspireret dig til dit motiv?

– Da jeg fik tildelt soveværelset til placering af mit kunstværk, udgik jeg også efter lokalets egenskaber. Hvad lokalet er til for, hvad man foretager sig derinde, og hvordan et kunstværk kan se ud i et sådant lokale, siger Kristin Erséus.
– Jeg sammensatte ganske enkelt nogle nøgleord med forbindelse til det at sove dejligt, hvorefter jeg valgte et motiv, der passede mig godt, fortæller Kristin.

 

Hvad brænder du for, når det drejer sig om indretning og inspiration til hjemmet?

– For mit vedkommende er harmoni og balance uhørt vigtigt. Når farve og form, nyt og gammelt, hårdt og blødt mødes på en ny og spændende facon. Personligheden og mennesket (historien bag) er af stor vigtighed. De tomme områder/steder spiller en ligeså vigtig rolle som det veludfyldte – både i motiv og rum. Hvis duft og musik desuden passer sammen, bliver lokalet fuldstændigt!, konstaterer Kristin.

Kristins soveværelsesradiator udstilles på Mall of Scandinavia i Stockholm den 16. – 18. september.

Læs mere om indretning af soveværelset >>

Relaterede produkter

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]

Leave a reply