Interiør og design med radiatorer

Interiør og design med radiatorer

Interiør og indretning af hjemmet – hvordan passer en radiator ind her? En standardpanelradiator, der ser ud, som den har set ud i de sidste mange årtier, udgør ikke altid en perle inden for interiør og indretning. Igennem #purmoart vil Purmo få slutbrugeren til at træffe et mere aktivt valg, når det drejer sig om radiatorer. Radiatoren behøver ikke blot at være et hvidt rektangel på væggen. Den kan have lasersvejsede afsnit, der lader sollyset slippe ind igennem radiatoren, den kan være vertikal, stå på gulvstativ foran vinduet, og den kan fås i 71 forskellige fabriksmalede farver. Den kan tilmed blive til et kunstværk.

Karolina Palmér maler en radiator til hverdagslokaler inden for #purmoart. Hvis man vil gøre radiatoren til et kunstværk, bør man vælge en glat radiator. Vælger man at afvaske radiatoren i en natriumhydroxidopløsning, får man glansen lidt ned niveau, mens overfladen bliver grovere. Af hensyn til ekstra holdbarhed er det en god idé at benytte én eller anden type primer eller grundfarve, der får målfarven til at bide sig bedre fast. En oliebaseret farve bevarer elasticiteten længere.

Hvad har inspireret dig til dit motiv?

– Jeg har fået til opgave at designe – hvilket vil sige male – et element, der skal passe ind i et hverdagslokale. Jeg er udgået fra den tankegang, at elementet skal smelte ind som maling i lokalet. Jeg kan godt lide idéen om ikke at gemme elementet af vejen men i stedet fremhæve det ved at skabe et kunstværk. Mit motiv er et typisk “Karolinamotiv” i form af et koncept, der ikke skal føles farverigt men også underholdende og harmonisk. Mit naivistiske maleri præges oftest af stærke farver, og der er stort set altid mennesker med i motiverne. Så jeg håber, at man kommer til at fornemme, at det er et maleri, som er skabt af Karolina Palmér, siger Karolina om sin kunstradiator.

Hvad brænder du for, når det drejer sig om interiør og indretning i hjemmet?

– Interessen i farver, former og design har altid været en del af mig. Jeg synes om at indrette og rykke om på tingene derhjemme. Farver gør mig glad, og mit hjem er som et levende galleri, hvor mine mål, puder og andet ofte skiftes ud. Netop nu er vi i gang med at bygge et nyt køkken derhjemme, og det er stadig en igangværende proces, griner Karolina.

 

Karolinas formgivning præges af tydelige budskaber og stærkere farver, hvilket f.eks. kendetegner denne "Together we can make it".
Karolinas formgivning præges af tydelige budskaber og stærkere farver, hvilket f.eks. kendetegner denne “Together we can make it”.

 

Läs mer om designradiatorer.

Relaterede produkter

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]

Leave a reply