Hvordan rengøres et element?

Hvordan rengøres et element?

Er det tid til at gøre grundigt rent og rengøre elementerne? Der samler sig desværre konstant støv på møbler, lister … ja, overalt, og desværre også i elementerne. Cirka en gang månedligt ville det være godt at fjerne støv fra elementerne, så skidtet ikke gror fast, og de bliver vanskeligere at rengøre.

Støvsug elementet

Der samler sig ofte støv inde i radiatoren omkring konvektorpladen. Med en radiatorbørste kan du komme ind til støvet i og bagved elementet. Purmo har radiatorbørster både til panelradiatorer og sektionsradiatorer. Mange elementer kan du vippe fremad og ganske enkelt støvsuge bagved. Hvis dit element ikke kan vippes frem, findes der særlige mundstykker til støvsugeren, så du kan komme bagved. Med en blød støvsugerbørste er det let at støvsuge radiatoren, når du alligevel støvsuger gulvet. Tørt støv bæres let gennem luften og er vanskeligere at samle sammen og fjerne. Spray en mikrofiberklud med rengøringsmiddel og tør af for en lettere rengøring.

radiatorborste

Besværlige pletter ved rengøring af elementer – Hvordan rengøres et element?

Elementerne hjemme kan også rengøres med vand og sæbe. Brug ikke rengøringsmiddel med ammoniak eller slibemiddel. Hvis den originale lak får skader, kan den eftermales med en originallak, som kan købes i VVS-butikker. Purmos standardfarve er hvid RAL 9016. Det er et godt tips at anvende en fugtig klud på en bøjle, så du kan komme både bagom og ind i radiatoren!

Hygiejniske radiatorer

Hvis du er ekstra følsom over for støv, kan en hygiejneradiatorPurmo Hygiene vælges. Den har ikke indvendig konvektionsplade, hvilket giver lavere varmeafgivelse, men samtidig får du en radiator, der er let at tørre af fra alle vinkler. Hygiejneradiatorer har ikke sideplader eller topgitter, så støvkluden eller børsten kan komme ind mellem de vandbårne paneler. Selv Purmos Delta sektionsradiatorer er hygiejnecertificerede, og man kan fjerne skidt og støv fra alle flader.

Purmo DeltaPurmo Delta er en af de tre radiatorer med hygiejne-attest fra Purmo, specielt beregnet til lukkede vandbårne systemer. Findes i hvid og i flere end 70 forskellige farver.

Bedre indeklima med nye oliefyldte elradiatorer

Mikko Iivonen, som er forsknings- og udviklingsansvarlig ved Rettig ICC konstaterer:

− Støvet i luften, som flyver gennem et åbent varmeapparat (såkaldt ”toaster”) brænder let ved temperaturer over 70 grader, og de mindste partikler endda ved lavere temperaturer. Vi anbefaler ikke, at man bruger elradiatorer med overfladetemperaturer højere end 70 grader. En del åbne elradiatorer (”toasters”) kan have en elmodstand på op til 200 grader, og ved disse temperaturer brænder støvet, og luften opleves som mere tør.

− Når luften føles mere tør, skyldes det delvist, at støvet brænder, men også at luftens ionbalance ændrer sig, når luften er i kontakt med varme metalflader. Når luften strømmer langs med varme metalflader, bliver balancen mere positiv, det vil sige, antallet af positive ioner øges. Begge disse fænomener forværrer luftkvaliteten i en bolig.

Ved måling af luftkvaliteten i en bolig, hvor man havde skiftet fra åbne til oliefyldte elradiatorer kunne Marcus Jansson fra ingeniørfirmaet Kronqvist konstatere, at indeklimaet føltes mere køligt og mere behageligt med de nye vægradiatorer, på trods af at indetemperaturen var uforandret. − Et andet vigtigt aspekt er, at den maksimale ydertemperatur på husets gamle elradiatorer gik helt op til 95 grader Celcius. Dette sammen med støv inden i en elradiatorer og i elstikket er en brandfare, siger Jansson.

− Når mennesker oplever luften som tør for eksempel på grund af varme (ikke oliefyldte) radiatorer, skyldes det egentlig lugten af brændende støv og forandringer i luftens ionbalance, som forekommer med såkaldte “åbne” elradiatorer. Varme metalflader ændrer ionbalancen, konstaterer Mikko Iivonen.

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Relaterede produkter

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]

Leave a reply