Indret energibesparende med radiatorer

Indret energibesparende med radiatorer

Billigste standardradiator, tak! Hvis jeg virkelig skal skifte ud! Vi har bemærket at i forbindelse med renoveringer overlades valget af og prisen på radiatoren oftest til installatøren. Hvorfor? Hvorfor interesserer brugerne sig ikke for en vigtig funktion i hjemmet, altså varmen, komforten og indendørstemperaturen? En grund er formodentlig at som vi leverer radiatorer, håndklædetørrere, oliefyldte elradiatorer og vandbaseret gulvvarme, har været for dårlige til at fortælle om vores produkter. Det må vi have lavet om på!

Du skal stille dig selv tre spørgsmål når du skal udskifte radiatorer (vandbaserede eller el):

1. Hvor vigtigt er det at spare energi med radiatorerne?

“”Det er det eneste vigtige””, siger en hel del. Ved udskiftning af en gammel el-radiator med bimetal termostat til en ny moderne oliefyldt el-radiator med elektronisk termostat kan du spare adskillige procent. Det er svært at give eksakte tal; meget afhænger af isoleringen i huset og af brugeren selv. Vi har undersøgelser, som vier op til en 20 % energibesparelse (vi søger stadig frivillige, som stiller op med egne energikalkyler). Energibesparelsen kommer primært fordi den elektroniske termostat holder indendørstemperaturen mere jævn, indenfor 0,2 graders nøjagtighed. El-radiatorer reagerer også hurtigt på varme fra frie varmekilder. De sørger for at tilpasse sig sollys og anden fri varme. Det har faktisk større betydning end man tror.

For vandbaserede systemer med eksisterende radiatorer handler energibesparelse ofte om at skifte til en varmepumpe. Det er vigtigt at vide at radiatorer er lige så effektive som gulvvarme sammen med en varmepumpe, forudsat at man har dimensioneret dem korrekt. Hvis man ikke laver en tillægsisolering i huset, skal radiatorerne højest sandsynligt udskiftes til mere effektive modeller. Dette kan en VVS-konsulent let beregne. Glem ikke at få efterset radiatorerne når du skifter varmepumpe!

2. Hvor vigtig er komforten?

Selv om energibesparelse er den eneste årsag til at man skal udskifte radiatorer, kan man jo godt tænke over komforten alligevel. Hvor vigtigt er det at varmen føles behagelig? Vandfyldte radiatorer har en unik fordel i og med at de afgiver såkaldt blød varme. De “”udstråler”” varme. Den samme effekt kommer fra en kamin eller solen. Du føler varmen. Med  vannbaserte radiatorer slipper du også for en ubehagelig lugt, tør luft og cirkulerende støv. Overfladetemperaturen kan reguleres og der er ingen fare for at små børn brænder sig.

LVI_EpokH_babyroom_100827_0042_C

 

Komfort indebærer at du har den rigtige varmeløsning. I badeværelset og gangen vil du måske have gulvvarme som kan tørre et fugtigt gulv. En håndklædetørrer er ikke længere en luksus forbeholdt de få. Selv i entreen kan man let tørre huer og vanter på en håndklædetørrer. I køkkenet vil du hurtigt kunne regulere varmen når ovn og køkkenmaskiner afgiver varme, og under store vinduer er der unægtelig behov for en radiator til at hindre kuldestråling (mærkes ved udetemperaturer lavere – 5 grader). Tag ikke for givet at din installatør ved hvad komfort er lige netop for dig.

3. Hvor vigtigt er designet på en radiator?

Hvorfor skal en radiator se ud som den har gjort de sidste 100 år? Vælg en glat model, eller en sektionsradiator. Vælg en lodret løsning eller en anden farve. Vidste du at Purmos radiatorer fås i over 70 RAL farver?

Purmo-Kon-yellow-sofa

Overvejer du din stil? Moderne? Retro? Minimalistisk? Vi har en løsning til forskellige typer af behov. Fuldend din indretning. Indret med varme!

Relaterede produkter

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]

Leave a reply