Elementer

Elementer

Elementer findes for vandbåren varme og for el-opvarmede boliger. Elementerne overfører varmen fra energikilden til rummet og styres enten manuelt eller via et integreret styresystem/termostat.

Elementer til vandbåren opvarmning og el-varme

Vandbaserede elementer er vægmonterede og forbundet til et lukket vandbåren varmesystem, som kan have for eksempel fjernvarme, jordvarme, olie eller brændekedel som varmekilde. El-radiatorer kan være oliefyldte eller åbne elementer og er som oftest vægmonteret. De kan også være fritstående på fod og tilsluttes således med en stikkontakt og bruges som supplerende varmekilde under kolde dage.

Purmo elementer til vandbåren varme

Purmo radiatorer er tilpasset moderne vandbaserede centralvarmesystem. Radiatorens vandvolume er lille og konvektionsoverfladen stor. Sammen medfører disse egenskaber en meget hurtig reaktionstid og dermed en god energiøkonomi. Purmo radiatorer er beregnet til såkaldte lukkede varmesystem, hvor ingen ilt kommer ind i systemet. Et tæt og nøje planlagt varmesystem sparer både energi og sparer på de komponenter, som er forbundet med systemet. Utætheder i systemet kræver vandtilførsel, hvilket fører til korrosion af radiatorerne. Derfor anbefales det ikke, at man tømmer systemet, f.eks i løbet af sommeren. Vandets temperatur bør være 0-110 °C, pH værdien 7-9, og iltindholdet max 0,1 mg / kg.

Purmo radiatorernes standard trykklasse er PN 10 (nogle modeller PN 6-7). Purmo radiatorer er beregnet til opvarmning af almindelige rum. Når de installeres i vådrum, bør de altid monteres på tørre vægge, dvs. ikke direkte under bruseren.

Relaterede produkter

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]

Leave a reply