Hvor mange penge sparer du på konvertering til vandbaseret opvarmning?

Hvor mange penge sparer du på konvertering til vandbaseret opvarmning?

I 1970erne var det almindeligt at installere direktevirkende el i nybyggede huse. For dem som har direkte virkende el i hjemmet kan elregningen godt være høj om vinteren. Vi vil gøre rede for nogle af dine muligheder.

Suppler dit varmesystem

Den oftest benyttede installation i huse med direktevirkende el er at supplere med en luft-luft-varmepumpe. Den koster fra 5.000 SEK op til 20.000 SEK, og de aller fleste af god kvalitet omkring 12-14.000 SEK. Du opnår 2- 3 Wh for hver kWh varmepumpen koster dig. Man bør overveje at der kræves en åben planløsning for at det skal lykkes tilfredsstillende. Luften skal kunne fordeles godt i huset. En ulemper kan være den lyd de afgiver, så overvej hvor du installerer en sådan pumpe.

Skift til nye elradiatorer

Hvis du har gamle elradiatorer kan du skifte disse til nye moderne elradiatorer med elektronisk termostat. En ny oliefyldt elradiator med elektronisk termostat koster fra 2500 SEK. Undersøgelser viser at op til 20% energibesparelse ved udskiftning af elradiatorer med bimetaltermostater til moderne nye elraditorer med elektronisk termostat. For at opnå den bedste effekt i elopvarmed huse kan det ogå betale sig at efterse vægisoleringen, taget og vinduerne – en konvertering til vandbaseret varme er ikke altid den løsning, som betaler sig bedst. Stil dig selv de rette spørgsmål inden ud beslutter radiator. Hvor vigtigt er det at spare energi? Hvor vigtigt er indeklimakomforten? Er designet og udseendet vigtigt?

Skift til vandbaseret varme

Ved at udskifte den direktevirkende el til et vandbaseret varmesystem med en varmepumpe, det vil sige skifte til vandbaseret varme, får du op til 3 gange lavere energiomkostninger. Man skal dog tænke på at investeringsomkostningerne er højer og derfor skal der betales af på dette i længere tid. En vandbaseret radiator koster fra 810 DKK og vil man have en smartere variant med glat frontpanel så den fra 895 DKK. En luft-vand-varmepumpe koster omkring 100  000 sek, og en geotermisk varmepump koster omkring 120 000 till 200 000 kroner inklusiv installation*. Purmos forhandlere kan hjælpe dig med at dimensionere og vælge den rigtige radiator ved et skfit fra el til et vandbaseret system.

*Se te.x. installera-varmepump.se

Relaterede produkter

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]

Leave a reply