En næsten usynlig varmeløsning med høj effekt

En næsten usynlig varmeløsning med høj effekt

En radiator under eller foran vinduet er det bedste valg, hvis du vil undgå kuldenedfald. Med den nye Aquilo gulvkonvektor fra Purmo får du en meget æstetisk, næsten usynlig varmeløsning.

Dagens arkitektur med store vinduer slipper tiltrængt lys ind i vores skandinaviske hjem, men er også en kilde til kuldenedfald. Den bedste mulighed, hvis du vil undgå kuldenedfald, er at placere en radiator under eller foran vinduet. At placere noget foran vinduet er dog ikke altid den mest æstetisk tiltalende løsning, og det er her Aquilo gulvkonvektor kommer ind i billedet. Med en konvektor monteret i gulvet får du en elegant og praktisk løsning.

Aquilo består af et kobberrørsystem med aluminiumlameller, som er monteret i enten en dobbeltsidet galvaniseret pladekanal eller i en kanal af rustfri stål. Denne del af konvektoren er nedsænket i gulvet. Det eneste, der er synligt, er risten, som skjuler konvektoren. Denne rist fås i en række forskellige designs: Skal den smelte i ét med gulvet, kan du for eksempel vælge tværgående lameller i bøg eller eg, der er ubehandlede, olierede eller lakerede. Foretrækker du metal, findes den i tvær- eller langsgående duraluminium og i tvær- eller langsgående rustfrit stål. Der anbefales kun tværgående lameller til Aquilo med blæser. Aluminiummet kan fås ubehandlet såvel som lysebrunt, mørkebrunt, sort eller i guld. En ramme som afslutning mod gulv findes som tilvalg.

Gulvkonvektor med eller uden blæser

Aquilo gulvkonvektor fås med eller uden integreret blæser. I de fleste villaer klarer man sig uden blæser, hvis tanken udelukkende er at forhindre kuldenedfald, og der findes supplerende varmekilder i huset. Mange vælger dog stadig en konvektor med justerbar blæser, da den kan give fire gange så meget varme, på trods af at den lydsvage blæser kun forbruger 11 watt pr. 1,5 m konvektor. Endnu et plus er, at varmeløsningen med Aquilo gulvkonvektor kan indbygges i eksisterende gulve, uden at hele gulvet skal udskiftes, samt at Aquilo er velegnet til både beton og trægulve. Det betyder, at Aquilo kan installeres de fleste steder i private hjem såvel som offentlige miljøer.

Aquilo FMK-18-100-09 uden blæser, bredde 18 cm, længde 100 cm, byggedybde: 9 cm: Pris ca. DKK. 6.770.

Læs flere indlæg om gulvkonvektorer.

Relaterede produkter

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]

Leave a reply